Facebook logo  Instagram logo Instagram logo

Paraffinebad

Wat is een paraffine handpakking?

Een paraffinne handpakking is een verzorgende en ontspannende behandeling, die direct zichtbaar en voelbaar resultaat laat zien.
Na de behandeling zijn de handen en nagelriemen gehydrateerd en gevoed, bovendien voelen ze zijdezacht aan.

Spavoet

Hoe werkt een paraffine handpakking?

Eerst krijgen uw handen een lekkere peeling, dit is om de dode huidcellen te verwijderen. Hierdoor kunnen de werkstoffen van de handcrême worden ingemasseerd, en worden de handen één voor één in het warme paraffinebad gedompeld. De paraffine stolt direct, en de handen worden afgedekt met plastic. Daar overheen gaat een badstofhandschoen om zo de warmte te behouden.
De pakking kan nu 5 à 10 minuten inwerken.
Door de warme paraffine, die de huid helemaal afsluit, gaan de poriën openstaan. Op deze manier kan de handcrême goed intrekken.
Als laatste stap, wordt de paraffine verwijderd en voelen de handen zijdezacht aan.

Een paraffine behandeling is uitermate geschikt voor mensen met winterhanden, het stimuleert de doorbloeding. Voor mensen met reuma en artritis kan een paraffine bad een uitkomst bieden, het verzacht de pijnlijke spieren. Ook verbetert en versterkt het paraffine bad het onderhuidse weefsel en verzacht de opperhuid, verzacht de nagelriemen, verbetert droge en/of beschadigde handen (kloven) en maakt de huid elastischer.