Facebook logo  Instagram logo Instagram logo

Wat is het?

Schimmelnagels:

Schimmelnagels worden vaak erg onderschat en slecht behandeld. Door de nagels goed te verzorgen en een goed advies van uw pedicure kan u er veel narigheid mee voorkomen.
 

Zweetvoeten:

Bij zweetvoeten speelt leeftijd vaak een rol. In de pubertijd transpireren de voeten vaak het meest. Met het stijgen van de leeftijd neemt de transpiratie meestal af. Goed advies is van groot belang!
 

Likdoorns:

Een likdoorn in de volksmond ook wel eksteroog genoemd, kan heel pijnlijk worden. Het is een hard puntzakje wat naar binnen groeit, en daardoor druk uitoefent op zenuweinden. Laat ze op tijd weghalen.
 

Eelt:

Dan praten we over overtollig eelt. Dit geeft een branderig en vermoeid gevoel. Ook hier verlicht je de voeten mee om dit weg te halen. Als eelt niet te dik is, geeft het bescherming aan de voeten.
 

Kloven:

Deze zitten meestal onder de hielen van de voeten en gaat vaak gepaard met dik eelt.
Dit kan een pedicure heel goed behandelen. Wel is goed smeren, met de juiste crème van belang.
 

Vergoed

Voor de behandeling van diverse voetklachten is pedicure zeer geschikt.
Ook kan pedicure worden toegepast voor het onderhouden en mooi houden van de voeten.
Pedicure wordt echter alleen vergoed via de basis- of aanvullende zorgverzekering voor mensen die voetzorg echt nodig hebben, dus voor behandeling van bepaalde klachten, bijvoorbeeld bij klachten die ontstaan door een reumatische aandoening.
Pedicure kan in sommige gevallen, bijvoorbeeld bij diabetes, zelf worden vergoed via de basisverzekering.
In overige gevallen, zoals bij reuma en bloedvatproblemen, kan vergoeding veelal plaatsvinden via de aanvullende zorgverzekering.

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure#vergoedingen
https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure